De laatste loodjes

Afgelopen weekend gebruikt om naar Rama (El Rama) te gaan. Het ligt aan het einde van de snelweg Nic.7. Werkelijk alles houd er op. Allereerst en belangrijkste de snelweg. Vanuit El Rama kan je verder richting de Caraibische zee, de stad Bluefield, per boot. Het kent een heuse haven waar een boot van zeker ca.8 meter kan aanmeren om lading in te nemen naar Bluefield, een vaartijd van ca. 8 uur. Met een zware speedboot, incl. zwemvest kan het ook in 1,5 uur, die kans laten wij graag voorbij gaan.

Havenhoofd van El Rama





Ze gebruiken de boot daar wel optimaal cq. met volle bepakking, hij gaat bijna onder, hij ligt vast in het zand maar uitvaren zal hij. Of hij werkelijk is aangekomen verteld het verhaal niet. Naast de haven kent het natuurlijk ook alle geneugten die een haven kent, het is een stadje voor eenmaal. We hebben ook een boot geregeld en een vaartocht van ruim anderhalfuur op de Rio San Juan gevaren. Hij is van de kant, hij drijft richting Bluefiled, nooit hebben we meer iet van hem gehoord.



De volgende dag weer terug naar La Gateada een busreis van 2 uur uit het vlakke oostelijke deel van Nicaragua naar de heuvels/bergen van de provincie Chontales. De laatste week komt voormij inzicht.