Nicaragua, geografie en klimaat

GeografieNicaragua ligt centaal in Midden-Amerika en grenst zowel aan de Caraibische Zee als aan de Stille Oceaan. Het ligt tussen Honduras en Costa Rica. De 3 belangrijkste regio's zijn het laagland aan de Stille Oceaan met bijna 40 vulkanen, het centrale bergmassief dat tot aan Costa Rica reikt en de laaglanden aan de Caraibische Zee. Dit laatste deel is dun bevolkt met tropisch regenwoud.
De hoogste berg is de Pico Mogoton (2107m). In het zuidwesten liggen 2 grote meren, het Lago Managua en het Lago Nicaragua dat 148 km. lang en 55 km. breed is.

KlimaatNicaragua kent een tropisch klimaat met grote klimaatverschillen. De westelijke laaglanden zijn warm, tijdens het regenseizoen (mei-nov.) is er altijd voldoende frisse wind. In het droge seizoen (dec.-apr.) waait er vaak een wind die veel stof meeneemt. De oostelijke laaglanden (tropisch regenwoud) zijn altijd nat en heet, het kan er flink regenen tijdens het korte droge seizoen (mrt.-apr.) De temperaturen verschillen afhankelijk van de hoogte en varieert tussen de 15 en de 35 graden. De middagtemperatuur in de hoofdstad Managua ligt tussen de 30 en 36 graden.