Reis naar Esteli

Wij hebben ons dit keer door een kaartjesverkoper een ticket laten aansmeren, maar echt de luxe van een echte tourbus is het wel waard. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten zo´n 50 Cordoba zeg maar 3 Euro voor een busreis van 150 kilometer.
Langzaam maar zeker stijgt het landschap op weg van Managua naar Esteli. Een dorstig landschap wachtend op de regentijd. Tot we Esteli, op 800m. na ongeveer 2,5 uur bereiken over de enige snelweg (Pan Amerikaanse snelweg), die het land van noord naar zuid ontsluit.

Taalschool Horizonte

Na een korte taxirit en wat geroep naar een open venster doet de directrice van de taalschool open en heet ons welkom. Het weekprogramma wordt doorgenomen, elk van ons heeft een privelerares, en ons wordt beloofd dat er geen Engels wordt gesproken.






Winkel / woning van Juan en Maria
Na enig wachten maken de gastouders hun opwachting, Juan en Maria zijn mijn gastouders. Het is een midde klassegezin met een eenvoudge doch behoorlijke woning. Aan de voorzijde ervan runnen ze een levensmiddelenwinkeltje, er direct achter is het woongedeelte. Omdat er inwonende kinderen, met kinderen zijn is er een woonvertrek in de tuin gemaakt waarnaast ook mijn kamer is. Hoe de familie betrekkingen zijn hoop ik later te weten te komen.
De eerste lessen verlopen confronterend met door een gebrek aan het spaans. Spaansbenauwd krijg ik het ervan. Mijn lerares een jonge vrouw van 28 probeert het, ze doet ontzetten goed haar best, maar wat is het moeilijk zonder enige achtergrond. Hoe dit zal aflopen, we zien het wel.

1 opmerking:

Kees zei

Dus daar komt het gezegde "spaansbenauwd" vandaan...Kom op he. En anders handjes en voetjes.
Groet,
Kees